Μεταφορά των δικαστηρίων του Πειραιά στο κτίριο του Κεράνη

Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα την παραχώρηση του κτιρίου του Κεράνη επί της λεωφόρου Θηβών στο υπουργείο Δικαιοσύνης προκειμένου να μεταστεγαστούν τα Δικαστήρια του Πειραιά αποφάσισε τελικά το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ). Στο κτίριο, σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, επρόκειτο να μεταστεγαστεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο όμως τελικά δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον. Ετσι το ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε χθες να το παραχωρήσει στο υπ. Δικαιοσύνης, που το είχε ζητήσει για να μεταφέρει τα πολιτικά και διοικητικά Εφετεία, τα Πρωτοδικεία καθώς και το Ειρηνοδικείο Πειραιά.

Σχετική ανακοίνωση αναρτήθηκε και στην ιστοσελίδα του δ.σ.Πειραιά, η οποία έχει ως εξής: "Μετά από επίμονες και συνεχείς προσπάθειες του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, ένας στόχος δεκαετιών γίνεται πραγματικότητα, ύστερα από την παρέμβαση του Πρωθυπουργού Αντ.Σαμαρά και τη χθεσινή συμφωνία του ΤΑΙΠΕΔ με το Υπουργείο Δικαιοσύνης για τη μεταφορά των Δικαστηρίων στο κτίριο του Κεράνη επί της Λ.Θηβών. Συγκεκριμένα, μετά από τη συγκεκριμένη συμφωνία πρόκειται να μεταφερθούν στο βιοκλιματικό, κτίριο στο Ρέντη όλα τα Δικαστήρια του Πειραιά και οι αντίστοιχες δικαστικές υπηρεσίες. Τη σχετική απόφαση έλαβε χθες το Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ, ικανοποιώντας έτσι σχετικό αίτημα του Υπουργείου Δικαιοσύνης και του υπουργού κ.Χ. Αθανασίου.
Από τη μετεγκατάσταση των Δικαστηρίων του Πειραιά, σε ένα από τα πλέον σύγχρονα κτίρια του Δημοσίου, θα προκύψει  σημαντική εξοικονόμηση για το Δημόσιο από τα υψηλά ετήσια μισθώματα που κατέβαλε το υπουργείο Δικαιοσύνης για τις συγκεκριμένες δικαστικές υπηρεσίες". (tanea.gr/ dspeir.gr)

Σχόλια