Ταμείο Προνοίας Δικηγόρων: Μόνο με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό πλέον οι συναλλαγές των ασφαλισμένων

Οι Τομείς Υγείας και Πρόνοιας Δικηγόρων Αθηνών με ανακοίνωσή τους ενημερώνουν ότι: «Από 01η Μαρτίου 2016 όλες οι τραπεζικές συναλλαγές των ασφαλισμένων και λοιπών φυσικών ή και νομικών προσώπων με τους Τομείς Υγείας –Προνοίας Δικηγορων Αθηνών θα διενεργούνται αποκλειστικά και μόνο στον τραπεζικό λογαριασμό που διατηρείται στην Εθνική Τράπεζα με αριθμό 15100135795, ΙΒΑΝ GR1401101510000015100135795 και δικαιούχο Ε.Τ.Α.Α. Τ.Π.Δ.Α. Ο συγκεκριμένος λογαριασμός είναι δεκτικός τραπεζικών συναλλαγών τόσο στα
καταστήματα της τράπεζας όσο και μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής (e-banking).
Οι ισχύοντες πλέον κωδικοί αιτιολογίας κατάθεσης, ανά περίπτωση, είναι οι ακόλουθοι:

ένσημα                                                                                         κωδ.   1

προεισπράξεις                                                                              κωδ. 54

εργοδοτικές εισφορές                                                                  κωδ.   7

πρόσθετα τέλη                                                                             κωδ. 60

εγγραφή δικηγόρου & λοιπών μελών                                          κωδ. 59

καθυστερούμενες ασφαλιστικές εισφορές                                   κωδ. 31

δικαστικό ενσημο                                                                        κωδ. 16
  
Στα παραστατικά της τράπεζας απαραίτητα οι ασφαλισμένοι αναγράφουν ως κωδικό υπόχρεου τον αριθμό μητρώου (α.μ.) του δικηγόρου στο Ε.Τ.Α.Α.- Τομέα Ασφάλισης Νομικών.
Σε περίπτωση έμμισθης εντολής αναγράφεται ο αριθμόςμητρωου (Α.Μ.) του εργοδότη στο Ε.Τ.Α.Α..- Τομεα Ασφαλισης Νομικων και στα σχόλια αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του δικηγόρου».

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΘΕΜΑ: ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΙΣΠΡΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΣΗΜΩΝ ΣΤΙΣ ΑΣΦ. ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΤΠΔΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ ΜΕΣΩ ΠΡΟΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΠΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΑΘΗΝΩΝ.
Παρά το γεγονός ότι τόσο το ΤΠΔΑ όσο και το ΤΠΔΠειραιά ανήκουν πλέον στον ίδιο φορέα (ΕΟΠΥΥ), το ΤΠΔΑ δεν δέχεται ως καταβληθέντα ποσά ενσήμων και ποσοστό επί προεισπράξεων αυτά που πληρώνονται μέσω γραμματίου προείσπραξης του ΔΣΠ. Ταυτοχρόνως, ενώ σύμφωνα με το ΔΣΑ οι δικηγόροι Αθηνών για παραστάσεις τους στα δικαστήρια Πειραιά μπορούν να υποβάλουν γραμμάτιο προείσπραξης ΔΣΑ, αυτό δεν γίνεται δεκτό από τον ΔΣΠ και τις εκεί γραμματείες των δικαστηρίων. Αποτέλεσμα είναι οι δικηγόροι Αθηνών να πληρώνουν δύο φορές αυτά τα ποσά. Μία με την έκδοση των προεισπράξεων και δεύτερη για την καταβολή των εισφορών του ΤΠΔΑ. Παρακαλώ όσοι έχουν το ίδιο πρόβλημα ας επικοινωνήσουν με το ΔΣΑ για διαμαρτυρία. Χρήσιμες διευθύνσεις proedros@dsa.gr, nomikiypiresia@dsa.gr

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά