Καταδικάστηκε άνδρας μετά από καταγγελία δύο γυναικών ότι τον είδαν να είναι γυμνός στο σπίτι του

Μία από τις πιο περίεργες υποθέσεις είχε απασχολήσει πριν αρκετά χρόνια τα δικαστήρια των ΗΠΑ, όταν δικαστής καταδίκασε άνδρα για το αδίκημα της άσεμνης έκθεσης, μετά από καταγγελία δύο γυναικών ότι τον είδαν γυμνό στο σπίτι του από το παράθυρο.

Ωστόσο ο 29χρονος από την Βιρτζίνια , δύτης στο επάγγελμα, με το επιχείρημα ότι είχε το δικαίωμα να κυκλοφορεί ελεύθερα μέσα στο σπίτι του, άσκησε έφεση κατά της απόφασης στο δικαστήριο της κομητείας του Fairfax.

H συζήτηση της έφεσης κράτησε μόλις 20 λεπτά, καθώς οι εφέτες δικαστές τον αθώωσαν από την κατηγορία. Το ζήτημα στην σπάνια αυτή υπόθεση ήταν ο 29χρονος άνδρας είχε εκτεθεί στις δύο γυναίκες σκόπιμα ή ακούσια. Η μία γυναίκα είχε καταθέσει ότι ο γυμνός άνδρας είχε οπτική επαφή μαζί της, καθώς όπως υποστήριξε τον κοίταξε στα μάτια και αυτός το ίδιο. 

Ωστόσο ο δικηγόρος υπεράσπισης του 29χρονου κατηγορούμενου προσέλαβε ιδιωτικό ερευνητή, ο οποίος μέτρησε την εκτιμώμενη απόσταση που φέρεται να χώριζε την γυναίκα από το παράθυρο του σπιτιού στο οποίο βρισκόταν ο γυμνός άνδρας, απόσταση που κρίθηκε αρκετά μακρινή. Μάλιστα ο δικηγόρος έκλεισε την αγόρευσή του λέγοντας πως αν μια γυναίκα περπατάει στο δρόμο και δει κάποιον γυμνό, το τελευταίο πράγμα που θα έκανε θα ήταν να τον κοιτάξει στα μάτια. (πληροφορίες από abajournal.com/photo freepik.com)

Σχόλια