Λειτουργία πλατφόρμας για την εφαρμογή του Δικαστικού Χάρτη

Εκατόν ογδόντα ερωτήματα που είχαν αποσταλεί στο ειδικό email για το Δικαστικό Χάρτη (jm@justice.gov.gr) έχουν ήδη απαντηθεί γραπτώς και οι απαντήσεις έχουν αναρτηθεί στην σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Η σχετική ανακοίνωση του Υπ. δικαιοσύνης αναφέρει:

«Με την εφαρμογή του Δικαστικού Χάρτη από τις 16 Σεπτεμβρίου 2024, τέθηκε ταυτόχρονα σε λειτουργία η πλατφόρμα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, μέσω της οποίας μπορούν να επικοινωνούν και να υποβάλλουν τα σχετικά ερωτήματά τους όλοι οι εμπλεκόμενοι με τη Δικαιοσύνη (Δικαστές, Δικαστικοί Υπάλληλοι, Δικηγόροι, Πολίτες).

Σήμερα, έπειτα από δύο εβδομάδες λειτουργίας, έχουν συνολικά υποβληθεί διακόσια εξήντα τρία ερωτήματα, τα οποία απαντήθηκαν  αυθημερόν ή εντός της επόμενης εργάσιμης ημέρας. Ειδικότερα, τα εκατόν ογδόντα ερωτήματα που είχαν αποσταλεί στο ειδικό email για το Δικαστικό Χάρτη (jm@justice.gov.gr) έχουν ήδη απαντηθεί γραπτώς. Παράλληλα, τα υπόλοιπα ερωτήματα απαντήθηκαν τηλεφωνικώς από το Γραφείο Υφυπουργού και τους Δικαστές της Ειδικής Νομικής Υπηρεσίας του Υπουργείου.

Τα ανωτέρω ερωτήματα κατηγοριοποιούνται καθημερινά βάσει της θεματικής τους και οι πιο συχνές ερωτήσεις με τις απαντήσεις τους αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης προς άμεση ενημέρωση όλων.»

Δείτε την ηλεκτρονική πλατφόρμα για το δικαστικό χάρτη εδώ

Σχόλια