Διόρθωση τιμής πρώτης προσφοράς γραφείων στο Χαλάνδρι - Δεκτή η ανακοπή κατά εταιρείας διαχείρισης απαιτήσεων

MΠρΑθ 5105/2024 (Ασφ): Ανακοπή κατά εταιρείας διαχείρισης απαιτήσεων για διόρθωση της έκθεσης αναγκαστικής κατάσχεσης ως προς την αξία τριών ακινήτων (γραφείων) στο Χαλάνδρι. 

Τιμή πρώτης προσφοράς ορίστηκε το ποσό των 17.000 ευρώ για κάθε γραφείο. Δέχεται ανακοπή. Διατάσσει τη διόρθωση της έκθεσης αναγκαστικής κατάσχεσης ως προς την αξία των ακινήτων, την οποία ορίζει σε 25.000 ευρώ για έκαστο γραφείο. Διατάσσει την ανάρτηση της απόφασης στην ιστοσελίδα δημοσιεύσεων πλειστηριασμών του Δελτίου Δικαστικών Δημοσιεύσεων του e-ΕΦΚΑ.

 “…Με βάση τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τα διδάγματα της κοινής πείρας, ενόψει και του ότι η οδός…. είναι κεντρική και πολύ εμπορική για την περιοχή, οπότε η αξιοποίησή τους, είτε με μεταπώληση, είτε με μίσθωση θα είναι εύκολη, πιθανολογείται ότι η εμπορική αξία των κατασχεθέντων ακινήτων ανέρχεται σε ποσό 25.000 Ευρώ για έκαστο και συνολικά για το ποσό των 75.000 Ευρώ, στο ίδιο δε ποσό πρέπει να οριστεί η τιμή πρώτης προσφοράς αυτών. Εξάλλου, πιθανολογείται ότι θα επέλθει βλάβη στην ανακόπτουσα από τη διαφορά της τιμής πρώτης προσφοράς σε σχέση με την εκτίμηση που έλαβε χώρα στην ως άνω κατασχετήρια έκθεση".

(Την ανακόπτουσα εκπροσώπησε η Αγγελική Βαγενά, Δικηγόρος Αθηνών, τηλ. /Fax:2130049661, Κιν.:6947779369)

Δείτε την Απόφαση εδώ

Σχόλια